Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Bigadiç'te eğitim masaya yatırıldı

Bigadiç

Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon Toplantısı yapıldı

Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon Toplantısı yapıldı
Atatürk İlkokulu`nda gerçekleştirilen İlçe Komisyon toplantısına Bigadiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Şube Müdürleri Muhammet Toplar, Şaban Dayıoğlu, komisyon üyesi okul idarecileri ve öğretmenleri katıldı. Gerçekleştirilen Komisyon toplan tısında I. dönemin değerlendirilmesi, Merkezi Ortak Sınavların ve YGS-LYS sınavlarının değerlendirilmesi ve sınavlara ilişkin görüş ve öneriler görüşüldü.
Bigadiç`in Merkezi Ortak Sınavlarda geçen sene 10 olan Balıkesir`de ki sırasının bu sene 7 olduğu, geçen sene 381 puan ortalamasına sahipken bu sene 405 puan ortalamasına yükseldiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, İlçemizdeki birçok öğrencinin ortaokuldan sonra ilçe dışına gittiği ve bu durumun olumlu yönde önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.
Sınavlarda olduğu kadar diğer kişilik özelliklerinde de okullara büyük görev düştüğü ve bu noktada elimizden gelen gayretin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Müdür Efe, öğrencilerin kendilerini doğru ifade edebilmeleri için kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi sağlanmalı, öğretmenlerin öğrenciler için olumlu rol model olması gerektiği ve öğrencilerdeki zararlı alışkanlıkların önüne geçmek için bütün öğretmenlere iş düştüğünü söyledi.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı